Mentoring

Mentoring er et tilbud til borgere med forskellige udfordringer, og er en individuelt tilrettelagt og håndholdt indsats.

Målet for indsatsen aftales mellem borger, myndighed og os, så vi i fællesskab ved, hvad du ønsker vi skal arbejde i retning mod, og Jobcentret sikres, at deres forandringsmål er i fokus.

Min metode centrerer sig om fire elementer:

  1. Kommunikation, der kan være struktureret eller ustruktureret samtaler, dvs. hvor vi enten sidder og taler overfor hinanden, eller ustruktureret i forbindelse med andre aktiviteter.

  2. Aktiviteter, der kan have forskellige formål som at bryde isolation og ensomhed, eksponeringsøvelser eks ved angst, praktisk støtte eller følgeskab til behandling/møder

  3. Den digitale dagbog, der er et visuelt redskab til at understøtte samtalerne, så udvikling og strategier forankres og kan bruges i hverdagen, der hvor livet leves.

  4. Relationen, der bygger på løsningsfokuserede antagelser om, at den enkelte er kompetent i sit liv, og har ideer til, hvordan man ønsker at leve. Det betyder, at den enkelte mødes respektfuldt, fordomsfri og anerkendende.

Mentorstøtte kan ydes til borgere, der modtager uddannelsesydelse, som både uddannelses- og aktivitetsparate, til borger på kontanthjælp, i ressourceforløb og til borger, der modtager sygedagpengepenge og skal fastholdes i beskæftigelse. 

mentoring.jpg
Den svenske LØFT-forening (SFLK) har lavet en række korte videoer om praktikere, i én af dem fortæller Anne-Marie på engelsk om mentoring - “the danish model”.