SUPERVISION

Supervision tilbydes ud fra en systemisk løsningsfokuseret tilgang. Det vil sige, at den enkeltes ressourcer og potentiale bliver aktivt inddraget i processen med at konstruere nye løsninger og ideer til handlinger, når man oplever sig låst fast i en given sag eller problematik. 

Opmærksomhed kan være på stunder af frustration og afmagt, og hvordan dette ønskes anderledes, men også stunder af succes, så positive og konstruktive erfaringer opdages, deles og skaber erfaringsgrundlag.


Som supervisor skaber jeg et udviklings- og læringsrum, hvor jeg inddrager forskellig metodiske greb afhængig af indhold og kontekst. Mit teoretiske fundament er forankret i de løsningsfokuserede antagelser, og styrende for min praksis, men jeg holder af at rummet er levende og dynamisk, at alle er involveret og engageret. Det vi er sammen om, skal skabe mening.


Supervision kan også være en form for Teamcoaching, når de har en gensidig relation af selvstændige medarbejdere med forskellige funktioner, eller arbejder sammen i et team, hvor de er indbyrdes afhængige af hinanden. Uanset om vi kalder det supervision eller teamcoaching, så skal det skabe mening, det vi er sammen om, og det er altid mit mål, at den er meningsfuld, nærværende og anvendelig. 

De sidste par år har også trivsel været et tema i mange grupper, dels er det i min optik en forudsætning for at kunne løse sine opgaver, at man oplever at trives på sin arbejdsplads. I de tilfælde har den løsningsfokuserede tilgang med fokus på både det vi gerne vil have, og især det, der virker, været en yderst anvendelig tilgang.


supervison.jpg
Hvad jeg virkelig har sat pris på, er det spænd af kompetencer og den store evne til at hjælpe medarbejderne med at få perspektiveret deres tanker og refleksioner, og skifte mellem detaljen og overblikket. Sidst men ikke mindst har vi sat pris på, at Anne-Marie er tillidsfuld og præcis.
— - Annette Larsen, Center for Rusmiddelbehandling, Enhed for Myndighed og Beskæftigelse, Københavns Kommune.
De fire deltagere i mit team fortæller, at sessionerne har skabt et meget brugbart rum for refleksion, og at den løsningsfokuserede metode hjælper dem med at overfører empowerment tilgangen til redskaber, der er brugbar i deres daglige arbejde med sårbare familier. Yderligere - takket være supervisionen med Anne-Marie Wulf - anvender teamet nu den løsning fokuserede tilgang i komplekse netværksmøder med familier og deres professionelle netværk, og dette med positiv effekt.
— Tine Gammelby, projektleder Familiens Fremtid, Furesø Kommune